Kategorier
Säkerhet

Brandtätning för din och andras säkerhet

Brandtätning är något som är oerhört viktigt. Utan den kan en brand sprida sig fortare än du hinner säga brand! Se därför till att byggnaden har en bra tätning.

Att hamna i en situation där elden härjar och det inte går att andas ordentligt är nog mer eller mindre en mardröm för de flesta. Har du sett till att din byggnad har ett ordentligt brandskydd kan du vara lite lugnare. Ett brandskydd är till för att förhindra spridning av eld.

En brandtätning går till på så sätt att man tätar runt alla de områden där ett rör passerar en vägg. Det gör att gaser från branden inte kan passera genom väggar och tak, eller ens golv och tunnlar. Detta förhindrar ett våldsamt förlopp av en eldsvåda och på så sätt hinner brandmän dit för att släcka.

Brandtätning utförs helst av expertis

När du ska göra en brandtätning är det viktigt att anlita experter på brandtätning. Då vet du redan från början att du och din byggnad är i säkra händer. Helt säker kan man ju aldrig vara på att en eld inte bryter ut men du har åtminstone gjort allt i din makt för att förhindra att elden sprider sig.

Det finns speciella regler angående brandskydd, som du kan hitta på Boverkets hemsida, när det gäller olika former av byggnadsregler. Dessa kan så klart ett företag som är experter på brandtätning men de kan vara bra att även du är medveten om vad det egentligen är som ska göras.