Kategorier
Golv

Golvläggare Örebro – underhåll dina befintliga golv 

Har du tröttnat på hur dina golv i bostaden i Örebro ser ut? Golven spelar en stor roll i hur man upplever en bostad och de har även en stor påverkan på inredningen. Även om du köper möbler och inredning som du verkligen gillar så kommer dessa att kännas malplacerade rummet om golvet är nött och slitet – och utan lyster. Ett slitet golv drar dessutom till sig smuts och damm, något som gör att det måste städas mer frekvent – och att städningen också blir svårare att lyckas med. 

En golvläggare i Örebro och ett nytt golv således? Inte nödvändigtvis. Du kommer definitivt att ha nytta av en kontakt med en golvläggare i Örebro, men detta behöver inte betyda att du måste investera i ett nytt golv. 

Tyvärr så ser man att många privatpersoner direkt river ut ett befintligt golv utan att låta en golvläggare undersöka detta innan. Det finns en stor chans att golvet i fråga kan räddas genom en golvslipning och där du dels tjänar pengar – och dels också får ett snyggare golv. 

Fördelar med en professionell golvslipning

En golvslipning är aningen bortglömt som alternativ då det kommer till slitna golv. En parkett eller ett massivt trägolv är slitet – men det handlar bara om det översta lagret. Genom att anlita en golvläggare i Örebro för att slipa bort detta – och sedan applicera en ny ytbehandling så får du ett golv som blir exakt som ett nytt, men till en bråkdel av kostnaden. 

Dessutom så slipper du bekymmer med att golvet spricker – något som alltid är en reell risk i samband med att man lägger in ett nytt golv. Ett äldre golv är dessutom patinerat och har också vuxit klart. Det har fått sitt unika uttryck och sin personliga charm i takt med åren. Slitaget slipas bort, men personligheten och skönheten blir kvar. 

Att en golvslipning dessutom är bättre för miljön är ytterligare ett bra argument till att först låta en golvläggare i Örebro undersöka denna möjlighet. Nya golv är det sista alternativet!