Kategorier
Golv

Golvslipning utförd av experter i Stockholm

Man kan förändra och modernisera ett parkettgolv på många sätt om man tar hjälp av kunniga experter som har lång erfarenhet av golvslipning i Stockholm.

Ett solitt parkettgolv eller fiskbensparkett har i flera hundra år ansetts vara den vackraste typen av golv som man kan få. Att lägga parkett är ett hantverk och materialet består av trästavar av hög kvalitet. Detta för naturligtvis med sig att ett riktigt parkettgolv blir dyrt att lägga in. Men har man väl lagt in golvet så behöver man inte göra om det på många, många år.

Ett parkettgolv håller minst en mansålder men man kan fortfarande finna vackra parkettgolv som lades in i 1700- och 1800-talets salar. Men parketten har inte alltid uppskattas och framförallt på 1970-talet valde många att täcka över det vackra träet med en heltäckningsmatta. Även idag finns det många unga som tycker att parkettgolv är omodernt och föråldrat. Men parkett har många fördelar och om man anlitar en kunnig golvslipare kan golvet få ett modernt utseende.

Golvslipning är ett enkelt sätt att förändra rummets karaktär

För yngre människor kan ett parkettgolv bara föra tankarna till morföräldrarnas prydliga vardagsrum och därför kännas mossigt. De flesta vill få in nya fräscha färger och material i sina hem. Flyttar man till en lägenhet eller ett hus där det redan ligger ett parkettgolv är det emellertid helt onödigt att riva bort golvet för att ersätta det med något mer modernt.

Om man istället anlitar experter på golvslipning i Stockholm kan man få hjälp att hitta lösningar som är både miljömässigt och ekonomiskt mer fördelaktiga än att att byta ut parketten. Parkettgolv tål att slipas många gånger. Varje slipning ger en ny vacker yta som man sedan kan ytbehandla på valfritt sätt. Det går exempelvis att lägga pigment i ytbehandlingen och få en ny, modern känsla i rummet.