Kategorier
Bygg

Trägrindar vid poolen

Den som har pool på sin tomt måste se till att ingen kan skada sig eller trillar i poolen. Att sätta trägrindar vid poolen kan vara en lösning på detta.

Att välja att ha pool i trädgården kommer med ett stort ansvar. Det räcker inte med att smälla upp en stor pool och sedan hoppas på att småbarn och andra på egen hand ska hålla sig ifrån att ramla i poolen. Nej, det måste man som poolägare ta ansvar för och göra vad man kan för att förebygga. För att olyckan inte ska vara framme kan det vara klokt att sätta upp någon form av staket runt poolen.

Tåliga trägrindar i staketet vid poolen kan vara ett alternativ för att skydda människor från att ramla i vattnet. En bra trägrind med ett ordentligt lås gör det svårt för ett yngre barn att på egen hand nå fram till poolen och grinden håller även hundar borta från vattnet. Katter är svårare att rå på, men dessa djur har å andra sidan en otrolig balans som för det allra mesta håller dem från att ramla i pooler.

Viktigt med kvalitativa staket och trägrindar

Man ska vara noggrann när man väljer staket. Att snickra på egen hand kan förvisso se snyggt ut, men ska man använda staketet för att omgärda en pool bör man vara väldigt säker på vad man gör. Ofta är det klokt att satsa på ett rejält staket med tåliga trägrindar när de är till för att skydda från att ramla i vatten.

Välj ett staket som inte går sönder med en grind som är relativt komplicerad att öppna. Ingen vill nämligen bära hundhuvudet för att ha snickrat en för klen trägrind som inte lyckats hålla barnen borta från poolen. Grinden får inte vara för lätt att ta sig igenom eller, ännu värre, gå sönder om barn försöker ta sig in.