Kategorier
Bygg

Fuktskada Stockholm – vanliga frågor 

Att drabbas av en fuktskada i Stockholm innebär en mardröm för en villaägare. Det handlar om någonting som kan komma att kosta pengar att korrigera och som även, beroende på omfattning, kan ta lång tid innan den åtgärdats. 

Ser man till en fuktskada i Stockholm så handlar det om en massa saker att tänka på – och där folk överlag ofta har en felaktig bild av vad det är och hur den uppkommer.

Vi tänkte här nedan, genom att svara på några vanliga frågor, ge lite mer information om detta ämne. Enligt följande: 

Varför har jag en fuktskada i Stockholm? 

Det kan finnas en massa bakomliggande orsaker till varför en fuktskada uppstår. Vanligt är att det handlar om att man har en undermålig ventilation som gör att fukten stannar kvar. Vanligt är även idag att en fuktskada kan uppstå som en följd av att exempelvis en diskmaskin står och droppar. Det senare kan man själv lösa ganska enkelt genom att placera ett droppskydd under densamma. Det gäller även för exempelvis kylskåp och frys. Köket överlag har också blivit ett vanligare område för fuktskador och detta som en följd av mer vattenburen apparatur. Att fuktsäkra köket är en riktigt bra investering. 

Det luktar unket i källaren. Har jag en fuktskada? 

Vinden och källaren är två vanliga områden där man överlag kan se att en fuktskada kan uppkomma. Detta som en följd av att det sällan finns en tillfredsställande ventilation. Luktar det konstigt eller om du ser att de exempelvis flagnar färg från väggen i källaren så kan det indikera att det finns för mycket fukt och att du bör agera. Genom att kontakta ett företag för en fuktutredning så får du svar på dina frågor – och även en möjlighet att agera snabbt via en åtgärdsplan som samma företag sätter ihop till dig.