Kategorier
Golv

Golvslipning – skapa bättre inomhusmiljö och öka värdet på bostaden i Stockholm

Golvslipning kan förbättra inomhusmiljön och värdet på en bostad i Stockholm. Sådana åtgärder är minst sagt intressanta för de som bor i delar av City.

Det finns en sak som de flesta stockholmare har gemensamt. Det är att de befinner sig på ständig jakt efter bättre luft och ett ökat värde på sin bostad. Bostadsmarknaden i Stockholm har blivit stenhård de senaste åren, faktiskt i princip i samma takt som luftkvaliteten i staden försämrats. Det vet särskilt den som till exempel har sin bostad på Lilla Essingen. 

På en sådan central del i Stockholm (som dessutom är belägen så nära den hårt trafikerade Essingeleden) vill de flesta göra allt vad de kan för att både skapa en god inomhusmiljö och öka värdet på lägenheten. Att hitta en åtgärd som skulle kunna åstadkomma båda delar låter som en våt dröm i mångas öron på Lilla Essingen.

Och vet du – det finns faktiskt en sådan sak. Golvslipning. Det låter kanske lite väl simpelt, men faktiskt är att nyslipade golv både kan bidra till en bättre inomhusmiljö (om det görs på rätt sätt) och ett ökat bostadsvärde. För att förstå hur det kan vara så fantastiskt ska du nu få veta lite mer om golvslipning.

Golvslipning – färre repor i golvet, fler spekulanter

Golvslipning är en process där det översta skiktet av ett trägolv avlägsnas för att golvet ska få en ny, slät yta. Detta förbättrar både utseendet och funktionen på golvet. Slipningen kan utföras på olika sätt, till exempel med sandpapper eller med slipmaskiner. I Stockholm finns det många äldre bostäder där det från början lagts in mycket vackra trägolv. Golvslipning kan vara ett bra alternativ för dessa hem, eftersom det återställer golvens tidigare glans.

När man slipar golven försvinner repor, fläckar och andra skador. Detta ger inte bara mer estetiskt tilltalande yta, utan också en renare och hälsosammare inomhusmiljö. Sammantaget bidrar detta till att göra hela bostaden mer attraktiv vid en eventuell försäljning.

Många fastighetsspekulanter tittar alltid lite extra på golvets skick, eftersom de vet att ett golv inte kan slipas om hur många gånger som helst. Om golvet redan är slipat när de köper bostaden är det problemet ur världen, vilket många är beredda att betala lite extra för. 

Så maximerar du värdet av en golvslipning


Funderar du fortfarande på om det är värt att slipa golv i Stockholm? Det är det, med största sannolikhet. Men bara om du väljer att anlita en professionell golvslipare. Detta gäller särskilt om du inte vet hur många gånger ditt gamla trägolv blivit slipat tidigare. Gäller det ett parkettgolv kan golvet till slut bli för tunt för att slipas fler gånger. Detta kan en yrkesperson med lång erfarenhet hjälpa dig att bedöma. 

För att verkligen maximera värdet av golvslipningen bör du också se till att anlita en aktör som vet precis hur just ditt golv ska slipas. Vilken metod som är den bästa kan variera beroende på vilket trä som golvet är gjort av, och vilken finish du önskar dig. Var noga med att kommunicera dina önskemål till din golvslipare samtidigt som du lägger in beställningen på arbetet.