Kategorier
Allmänt

Så ger du parketten nytt liv med en golvslipning i Stockholm

Med en golvslipning och en snygg ytbehandling kan du få din slitna parkett i Stockholm att se ut som ny. Golvslipning är dessutom snällt för plånboken.

Parkett är vackert och tåligt. Har man ett parkettgolv i sin bostad ska man vara rädd om det och sköta om det enligt konstens alla regler. Då kan du få det att hålla i hundra år. Bäst rengör du en parkett med en mjuk trasa med endast lite vatten och ett milt rengöringsmedel.

För att smuts inte ska tränga in i träet och missfärga det är det viktigt att ytbehandlingen är intakt. Blir golvet repigt och slitet måste man slipa om det och på nytt behandla det med exempelvis lack eller vax. En parkett av ett lite hårdare träslag som ek brukar bara behöva slipas om vart tionde till femtonde år.

Det avgör hur mycket en golvslipning kostar

Det är en konst att slipa golv så att de blir helt jämna. Det är därför som man alltid ska ta hjälp av ett företag som är experter på golvslipning. Hur mycket det kostar att anlita någon för slipning av en parkett beror på hur stort rummet är och om parketten även behöver lagas. Vissa ytbehandlingar är också dyrare än andra.

En riktigt erfaren golvslipare i Stockholm kan ofta slipa en parkett på en dag, i alla fall om rummet inte är alltför stort. Men man måste räkna med minst två arbetsdagar då parketten också måste behandlas med lack, vax eller olja.