Kategorier
Okategoriserade

Lastväxlarflak – tips och råd inför investeringen 

Funderar du på att investera i lastväxlarflak och genom detta få en möjlighet att ta dig an fler jobb – och växa som företag? Lastväxlarflak är en perfekt väg att gå – både sett till den relativt låga investeringskostnaden och sett till de enorma möjligheter det medför – att växa som företag och ta nästa steg mot högre lönsamhet. 

Lastväxlarflak är dels – givetvis – betydligt billigare än att investera i en helt ny fordonsflotta och dels så handlar det också om en flexibel lösning som möjliggör för företag inom bygg, transport, logistik och exempelvis sjöfart att snabbt kunna lasta av – och packa – för att sedan ta sig an nästa uppdrag. 

Många olika användningsområden för lastväxlarflak 

Ser man till lastväxlarflak så kan du välja mellan en massa olika modeller – lämflak, maskinflak, kranflak exempelvis – och dessutom välja mellan en rad olika storlekar för dessa. Det fina är att du kan använda dig av samma lastbil, oavsett flak. Det gör att du ena dagen kan köra maskiner, nästa dag avfall och den tredje dagen det material du behöver på arbetsplatsen. 

Du kan således både expandera och samtidigt också få en smidigare – och säkrare – arbetsgång. Just säkerheten är viktigt att poängtera och highlighta som en fördel med lastväxlarflak. Den handlar om betydligt mindre risk för olyckor i samband med lastning och detta som en följd av det hydrauliska systemet som används. Kort sagt: genom att köpa lastväxlarflak så kommer du att göra stora vinster. 

Se över andrahandsmarknaden 

Det finns heller ingen anledning att välja nya sådana. Om du inte har helt unika behov och behöver skräddarsydda flak för just din verksamhet så finns nämligen en stor andrahandsmarknad. Att köpa lastväxlarflak begagnat ger dig ett lägre pris – och utan att funktionen behöver bli lidande. 

Väljer du rätt företag – var alltid noga med referenser! – så är det restaurerade, uppfräschade och funktionstestade modeller som finns till försäljning. Vi skulle definitivt råda dig att först se över alternativen som finns där.